Kidswijs Kinderopvang


Kinderopvang in Groningen en Haren

Na ruim 21 jaar met het vrolijke roze vriendje Knorretje als naam en logo, vonden ze het tijd worden voor vernieuwing. Kinderdagverblijf Knorretje is gevestigd in een rustige straat met ruime tuin in Groningen (Helpman) en op een groene plek midden in Haren.

We bedachten de merkstrategie, een nieuwe naam en hebben vervolgens de volledige huisstijl vormgegeven. Door meerdere brainstormsessies en ontwerprondes kwamen we, samen met de klant, tot een resultaat op maat.

Kindswijs belettering portfolio 1 17 02 22

Een unieke, nieuwe bedrijfsnaam


Kidswijs Kinderopvang

Kidswijs staat voor de eigen wijze waarop kinderen zich bij de kinderopvang mogen ontwikkelen. Er is gekozen voor een nieuwe naam en eigen gezicht, die helemaal passen bij wie ze zijn en waar ze voor gaan en staan. Dit is volledig in lijn met de professionalisering van de organisatie en de modernisering van de panden.

Verschillende huisstijlen voor de locaties

Het was een mooie uitdaging om naast de nieuwe naam, ook een professionele huisstijl te ontwikkelen. We hebben hierbij verschillende versies gemaakt. Een overkoepelend logo en losse logo's voor de locaties in Groningen en Haren. Verder is er een bijpassende huisstijl neergezet voor de buitenschoolse opvang: BSO Tommerhuus.

De nieuwe huisstijl


Kleurgebruik

Voor de drie locaties zijn ook drie verschillende kleuren gekozen. De grijswaarden zijn voor alle logo’s hetzelfde. De secundaire en webkleuren worden gebruikt als steun- of actiekleur. Er is gekozen voor een modern en krachtig kleurenpalet met frisse, positieve en warme kleuren. Het zijn sprekende pastelkleuren die zowel op een lichte als op een donkere ondergrond goed overkomen en daarnaast ook samen goed te gebruiken zijn.

Geel

Voor de locaties van de kinderopvang hebben we geeltinten gebruikt. Geel is een opvallende kleur. Het staat voor energie, plezier en past goed bij de kernwaarden. Kidswijs staat voor het plezier dat de kinderen hebben in de veilige omgeving die wordt geboden.

Groen

BSO Tommerhuus is vormgegeven met een groene tint. De kleur groen staat voor positiviteit en is fris, natuurlijk en krachtig. Het zorgt voor een vertrouwd gevoel.

Kidswijs huisstijl portfolio 17 02 22
Iconen Kidswijs v2

Logo en beeldmerk


Een wijze uil

De uil staat voor wijsheid. De kundige medewerkers leren kinderen de normen en waarden van het leven. Daarnaast staat het dier voor de ruimte en het groen dat bij de locaties te vinden is. De uil benadrukt dat kinderen dromen kunnen laten uitkomen. Door er een vriendelijke illustratie van te maken komt het warm en toegankelijk over. Erg passend dus bij de kernwaarden van Kidswijs. We hebben er een krachtig beeldmerk van gemaakt dat ook los als illustratie/stempel te gebruiken is.

Tommerhuus

In dit beeldmerk wordt het Tommerhuus uitgebeeld. Het staat los van de locatie ook voor het huiselijke gevoel dat Kidswijs wil overbrengen. Door gebruik te maken van de bomen en het groen wordt de locatie met veel buitenruimte verder uitgelicht. De kinderen mogen zich bij Kidswijs veilig en geborgen voelen.

Bijpassende iconen

Om bepaalde kernwaarden en activiteiten kracht bij te zetten hebben we in de huisstijl verschillende iconen vormgegeven. De iconen komen terug op de signing van het pand en op de website.

Lancering nieuwe huisstijl


Unieke en vrolijke website voor Kidswijs


We hebben een geheel nieuwe en responsive website gebouwd voor Kidswijs Kinderopvang. Ouders en verzorgers kunnen op de website informatie vinden over de verschillende locaties en de mogelijkheden voor kinderopvang en buitenschoolse opvang.

Met het beeldmerk van Kidswijs hebben we het ontwerp op maat gemaakt. Op verschillende plekken komen iconen terug om van de website een uniek en speels geheel te maken. De sprekende foto’s en bewegende elementen zorgen voor een website die volledig past bij de kernwaarden van Kidswijs.

Daarbij hebben we rekening gehouden met moderne technieken en zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Bekijk de website op www.kidswijs.nl.

ICONEN 06 withbg
Kleinschalig
ICONEN 10 withbg
Persoonlijk
Nette locaties
ICONEN 07 withbg
Kidswijs website mockup 24 02 22 6

Op zoek naar kinderopvang in Groningen of Haren?


Bij Kidswijs Kinderopvang wordt een kind spelenderwijs uitgedaagd en geprikkeld in een veilige omgeving. Ze kijken naar het individu en de talenten die elk kind van nature bezit. Zo kan elk kind zich in zijn of haar eigen tempo ontwikkelen op lichamelijk, verstandelijk en emotioneel vlak.

Bekijk voor meer informatie de website: www.kidswijs.nl.