Onze impact; niet te veel praten, maar ook doen


Daar houden we van. Naast ons vak om mooie dingen te ontwerpen voor klanten in onze omgeving, kijken we ook naar hoe we iets bij kunnen dragen aan deze omgeving. We hebben onlangs een eigen tuintje omarmd, zijn partner van Groener Groningen en steunen een aantal hartverwarmende initiatieven.

Earth Hour; Wij gaan even op zwart. Switch jij mee?

In het kader van Earth Hour op zaterdag 23 maart, hebben wij samen met Groener Groningen een screensaver ontwikkeld. Tijdens Earth Hour, roept het WNF iedereen op om een uur lang alle lampen uit te doen. Deze eenvoudige daad bespaart CO2 en toont onze verbondenheid met de natuur.

Wij doen mee, maar gaan net een stapje verder. Daarom zetten wij, naast onze verlichting en apparaten, de hele dag onze website op zwart. Switch jij mee?

Wist je dat?

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Californië heeft een websitebezoek gemiddeld een uitstoot van 13,6 gram CO2 per weergave. Klinkt weinig, maar ga maar eens na dat een website als Google ongeveer 89 miljard zoekopdrachten per maand heeft... Kan geen kwaad om wat bewuster met ons internetgebruik om te gaan dus!

Wat kan ik zelf nog meer doen?


Dit kun je doen om tijdens Earth Hour een verschil te maken:

  • Geniet van de prachtige sterrenhemel: Gebruik Earth Hour als een kans om de natuur te waarderen. Als alle lichten uit staan is er geen lichtvervuiling en kun jij genieten van een prachtige sterrenhemel!

  • Trek alle stekkers uit jouw apparaten: En geniet ervan om even helemaal unplugged te zijn! Apparaten in stand-by modus verbruiken nog steeds energie. Haal stekkers uit stopcontacten om onnodig energieverbruik te voorkomen.

  • Zet je WiFi-router uit: En ga even echt offline. Organiseer een spelletjesavond met vrienden in het kaarslicht. Wifi-routers verbruiken constant energie, zelfs wanneer er geen apparaten zijn verbonden. 

  • Zet écht alles uit: En neem de tijd voor dat ene goede boek bij kaarslicht! Naast lampen kunnen ook andere elektrische apparaten als televisies, computers en opladers worden uitgeschakeld.

          

Earth Hour licht uit
gg sc eh mu mobile+desktop v6

Zet jouw website op zwart en installeer de screensaver.


Wij hebben in samenwerking met Groener Groningen een screensaver ontworpen, speciaal voor Earth Hour. Deze screensaver kun jij op jouw website zetten. Geen zorgen, we hebben ervoor gezorgd dat dit erg eenvoudig is. 

Door de screensaver op jouw website te zetten, laat jij het belang zien van Earth Hour. Jij draagt direct bij aan deze actie door jouw website even op zwart te zetten. Op deze manier inspireer jij anderen om ook alles even echt uit te zetten, thuis of op kantoor. Samen kunnen we zo best wat impact maken!

Switch jij mee? 

Installeer de screensaver

DMS tuin fotos2

Onze tuin


Wij hebben onlangs een eigen stukje groen omarmd, namelijk bij Stichting PlukN op het Westpark in Groningen. Inmiddels zijn we druk bezig om hier een prachtige plek van te maken. Op deze manier kunnen we door het planten van bomen ook geen stukje groen toevoegen aan Groningen. We hebben een mooi plekje, met de parelhoenders als buren en de varkens die ons begroeten als we weer langskomen.

Stichting PlukN is een proeftuin van natuurinclusieve landbouw. Ze doen aan ‘lui-boeren’ zoals ze zelf zeggen, dit betekent dat ze de natuur hier hun gang laten gaan, met minimale input van mensen. De grond wordt bijvoorbeeld geploegd door de varkentjes die er lopen. De natuur mag hier haar kracht laten zien! 

PlukN is afhankelijk van vrijwilligers en ze zoeken altijd mensen die het leuk vinden om te helpen. Mocht je groene vingers hebben en een handje willen helpen, dan ben je meer dan welkom.

Wil je langskomen?
Dat mag! De tuin van stichting PlukN is vrij te betreden, dus je kunt een prachtige wandeling maken door dit stukje groen.

Stichting PlukN
Tarralaan 4
9745 ER Groningen

Naar de website van PlukN

dscf5627

Groener Groningen


Groener Groningen maakt een duurzamer leven in Groningen leuker en eenvoudiger. Zij werken samen met gemeenten, ondernemers en bewoners. Zij vormen de verbindende factor tussen deze groepen als het gaat om verduurzaming. Ze organiseren creatieve sessies en inspirerende events, zoals het Sustainable Moments Festival.

Wij zijn momenteel bezig om te kijken hoe we ons steentje bij kunnen dragen aan dit mooie initiatief.

Naar de website van Groener Groningen

Glimlachers


Glimlachers is de plek voor positief nieuws, inspiratie en hartverwarmende initiatieven. De focus ligt op lokaal, sociaal, groen en duurzaam. Ze delen positief nieuws en vorlijke berichten op social media, om te laten zien dat er óók goed nieuws is. 

Wellicht heb je in de zomer een zandstempel gespot in Groningen! Dat was een actie van Glimlachers, om positiviteit te verspreiden in de stad. 

Samen met Glimlachers zijn we bezig om van het stukje grond in het Westpark een prachtige plek te maken!

 Naar de website van Glimlachers

 

Stempel

Wij steunen hartverwarmende initiatieven


Samenwerken of inspirerende plannen?


Wij staan altijd open voor mooie samenwerkingen met talentvolle bedrijven in het Noorden.

Neem contact met ons op