Het Florijnhuys


Het Florijnhuys - Financieel advies

Het Florijnhuys geeft financieel advies over hypotheken, verzekeringen, energiezuinig wonen, verhuurd vastgoed en zaken als pensioenadvies, bankgaranties en kredieten.

Voor dit nieuwe merk bedachten we de merkstrategie en een nieuwe naam, waar we vervolgens het ontwerp van de huisstijl op afstemden. Door meerdere brainstormsessies en ontwerprondes kwamen we, samen met de klant, tot een resultaat op maat.

Florijnhuys visitekaarten

Het bedenken van een nieuwe bedrijfsnaam


Bij de creatie van een nieuwe huisstijl en het bedenken van een nieuwe bedrijfsnaam, stemmen we de wensen van de ondernemer zo goed mogelijk af op de merkstrategie.

Het Florijnhuys

Een florijn was een oude gouden munt die in Florence werd geslagen en werd later de benaming voor de Nederlands gulden. Florijn is zo een karakteristieke vertegenwoordiging van de financiële zaken waar de organisatie dagelijks mee bezig is. Samen met de klassieke schrijfwijze van huys vormt dit een stijlvol geheel dat de lading goed dekt en past bij de ondernemer. Het huys vormt de betrouwbare professionele basis, het kantoor, voor financieel advies. 

De nieuwe huisstijl


Kleurgebruik

Er is gekozen voor een kleurenpalet van groen en zwart. De kleuren passen goed bij de kernwaarden. Bovendien geven de kleuren de huisstijl een moderne en professionele uitstraling. De nadruk ligt op een krachtige zwart wit combinatie met een subtiele toevoeging van een groene steunkleur. Dit zijn krachtige en chique kleuren die duidelijk leesbaar zijn voor bijvoorbeeld de naam en andere teksten. Groen staat voor groei en ontwikkeling en wekt positiviteit op. De groene kleur staat bovendien voor de passie voor verduurzaming. Erg passend dus bij de kernwaarden van Het Florijnhuys.

Het Florijnhuys Huisstijl
Het Florijnhuys stempel

Logo en beeldmerk


Er is een eigen en krachtig beeldmerk gecreëerd dat helemaal uniek is voor de onderneming. Het beeldmerk is afgestemd op de naam en kan in verschillende vormen terug komen, zoals in de florijn. Huizen zijn de basis van de onderneming en staan voor hypotheken en verhuurd vastgoed en bijbehorende financiële vraagstukken en verzekeringen.

De Florijn

De florijn is een karakteristieke vertegenwoordiging van de financiële zaken waar de organisatie dagelijks mee bezig is. Zo is de munt ook echt onderdeel van het logo. De florijn is los als stempel een mooie toevoeging in de huisstijl. De sleutels beelden de weg tot succes uit. Door in de florijn te werken met deze illustraties en het schild ontstaat er een uniek beeldmerk. Een eigenzinnig wapen dat kracht en senioriteit uitstraalt.

Kan Het Florijnhuys u ergens mee helpen?


Het Florijnhuys adviseert bij financiering van een eigen woning of beleggingspand, het afdekken van risico's op het gebied van overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Ook helpen ze graag met het afsluiten van een krediet of het in kaart brengen van pensioenen.

De website is binnenkort te bekijken op www.hetflorijnhuys.nl.