Stichting De Lage Kamp


Even buiten de stad Groningen, op een prachtige, groene locatie in de kop van Drenthe, staat de karakteristieke villa De Lage Kamp.

In deze oase van rust en ruimte is door de jaren heen gebouwd aan een uniek, kleinschalig wooninitiatief, dat momenteel een warm en veilig thuis biedt aan achttien bewoners.

Focus op positieve gezondheid

Dit betekent dat ze de zorg en ondersteuning laten aansluiten bij de bewoners in plaats van andersom. Niet hun aandoening of beperking staat centraal, maar hun lichamelijke, sociale en spirituele behoeften. Daarmee onderscheiden ze zich van de meeste kleinschalige wooninitiatieven in (Noord-)Nederland.

De Lage Kamp

Volledige nieuwe huisstijl


Voor deze klant hebben wij een volledig nieuwe huisstijl ontwikkeld. De Lage Kamp is al sinds jaar en dag de naam van de locatie in Paterswolde. Daarmee beschrijft het letterlijk de unieke plek en veilige thuisomgeving voor de bewoners. De naam is kort en krachtig en heeft reeds enige naamsbekendheid in de omgeving.

Een sprekend beeldmerk

Het beeldmerk dat wij hebben ontworpen is een grafische weergave van het unieke pand van De Lage Kamp, temidden van de dieren en het groen. De bomen en de vogels benadrukken dit.

Het beeldmerk is op deze manier eigen, uniek en straalt een vertrouwde plek uit waar zorg en wonen hand in hand gaan.

Kleurgebruik


We hebben hier gekozen voor een palet met turquoise en bijbehorende frisse, positieve en natuurlijke kleuren. In het logo wordt dit gecombineerd met antraciet voor het beeldmerk en de pay-off.

Turquoise

De kleur turquoise staat voor: bescherming, balans, optimisme, tevredenheid, vertrouwen en tot slot harmonie in het leven. Erg passend dus.

Antraciet

Door antraciet te gebruiken voor het huis en de pay-off ontstaat een krachtig, strak en chique geheel. Het geheel vormt een krachtig en eigenzinnig logo.

Schets logo de lage kamp groot

Communicatiemiddelen en website


De website laat op een positieve en kleurrijke manier de mogelijkheden binnen De Lage Kamp zien. Een deel van de foto's is gemaakt door één van de bewoners. 

Bekijk de website op www.delagekamp.nl.

De Lage Kamp website