Social impact


Niet teveel praten, maar ook doen, daar houden we van. Naast ons vak om mooie dingen te ontwerpen voor klanten in onze omgeving, kijken we ook naar hoe we iets bij kunnen dragen aan deze omgeving. We hebben onlangs een eigen tuintje omarmd, zijn partner van Groener Groningen en steunen een aantal hartverwarmende initiatieven.

DMS tuin fotos2

Onze tuin


Wij hebben onlangs een eigen stukje groen omarmd, namelijk bij Stichting PlukN op het Westpark in Groningen. Inmiddels zijn we druk bezig om hier een prachtige plek van te maken. Op deze manier kunnen we door het planten van bomen ook geen stukje groen toevoegen aan Groningen. We hebben een mooi plekje, met de parelhoenders als buren en de varkens die ons begroeten als we weer langskomen.

Stichting PlukN is een proeftuin van natuurinclusieve landbouw. Ze doen aan ‘lui-boeren’ zoals ze zelf zeggen, dit betekent dat ze de natuur hier hun gang laten gaan, met minimale input van mensen. De grond wordt bijvoorbeeld geploegd door de varkentjes die er lopen. De natuur mag hier haar kracht laten zien! 

PlukN is afhankelijk van vrijwilligers en ze zoeken altijd mensen die het leuk vinden om te helpen. Mocht je groene vingers hebben en een handje willen helpen, dan ben je meer dan welkom.

Wil je langskomen?
Dat mag! De tuin van stichting PlukN is vrij te betreden, dus je kunt een prachtige wandeling maken door dit stukje groen.

Stichting PlukN
Tarralaan 4
9745 ER Groningen

Naar de website van PlukN

dscf5627

Groener Groningen


Groener Groningen maakt een duurzamer leven in Groningen leuker en eenvoudiger. Zij werken samen met gemeenten, ondernemers en bewoners. Zij vormen de verbindende factor tussen deze groepen als het gaat om verduurzaming. Ze organiseren creatieve sessies en inspirerende events, zoals het Sustainable Moments Festival.

Wij zijn momenteel bezig om te kijken hoe we ons steentje bij kunnen dragen aan dit mooie initiatief.

Naar de website van Groener Groningen

Glimlachers


Glimlachers is de plek voor positief nieuws, inspiratie en hartverwarmende initiatieven. De focus ligt op lokaal, sociaal, groen en duurzaam. Ze delen positief nieuws en vorlijke berichten op social media, om te laten zien dat er óók goed nieuws is. 

Wellicht heb je in de zomer een zandstempel gespot in Groningen! Dat was een actie van Glimlachers, om positiviteit te verspreiden in de stad. 

Samen met Glimlachers zijn we bezig om van het stukje grond in het Westpark een prachtige plek te maken!

 Naar de website van Glimlachers

 

Stempel

Wij steunen hartverwarmende initiatieven


Samenwerken of inspirerende plannen?


Wij staan altijd open voor mooie samenwerkingen met talentvolle bedrijven in het Noorden.

Neem contact met ons op