Hartverwarmende initiatieven verdienen aandacht


Wij willen graag hartverwarmende initiatieven steunen in onze eigen omgeving. Daarom zijn we begonnen met een overzicht, die we graag uitbreiden om ook anderen te inspireren. Samen kunnen we door een kleine bijdrage soms van grote waarde zijn voor elkaar!

Helpt u ook mee? Of heeft u zelf een mooi initiatief? Laat het ons weten, dan voegen we het toe.

Mooie initiatieven in Groningen en Drenthe


Zorg voor de medemens

Warme maaltijdbon voor minder bedeelden in Groningen door Straatwijs. 

Assen digitaal - Dit initiatief zorgt voor gratis computers voor minima die ze goed kunnen gebruiken. Een slimme combinatie van o.a. ICT-dagbesteding en hergebruik van oudere computers. Zelf nog oude computers staan? Ze zijn van harte welkom!

Stichting Present in Groningen
Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Een mooi initiatief is de Maak werk van je team dagEen paar uur van jullie tijd kan een groot verschil maken in het leven van een ander.

Stichting Buurkracht - Via deze actie kunnen familie en vrienden hun dierbaren, die ondersteuning nodig hebben maar niet bij ze in de buurt wonen, tóch helpen. Zo ook in Vries en Assen.

Schakelkans is een re-integratiemethode voor bijstandsgerechtigden. Met het toenemen van de werkloosheid is het des te belangrijker om op zoek te gaan naar kansen! Interessant voor alle ondernemers met een groot hart en een kleinere beurs.

De ‘Week van de Lieve Briefjes’
Een lief briefje voor iemand schrijven. Voor de lieve buurvrouw, voor een goede vriend, of voor een onbekende. Gewoon, zomaar! Omdat het kan. Doe u ook mee?

LOKAAL INKOPEN

Door aankoop van deze UUT GRUNN trui kan PlukN 2 bomen planten in het voedselbos.

Warenhuis Groningen - Het nieuwe online warenhuis van Groningen met veel lokaal aanbod.

HORECA

Op Smaak van Stad is een vernieuwd overzicht te vinden om de horecazaken in Groningen te steunen.

Zelf doen

Streetartmooie creaties en steunbetuigingen uit het Noorden zorgen samen voor een kleurrijk en vrolijk canvas.

Voedselbanken

Uiteraard zijn de voedselbanken het hele jaar door extra hard op zoek naar inzendingen, hulp en donaties. Hieronder kunt u de locatie bij u in de buurt vinden.

Voedselbanken Groningen

Voedselbanken Drenthe

Ook een inspirerend idee of initiatief?


Laat het ons weten via inspiratie@merkstudio.nl of bel 050 – 313 88 56. Dan delen we het op deze inspiratiepagina.

Liefde voor het Noorden


Op deze pagina delen wij mooie initiatieven die we tegen komen in deze bijzondere tijd. Om elkaar positief te inspireren. De initiatieven komen vooral uit Groningen en Drenthe. Ons thuis. Wij willen het Noorden graag in een positief licht zetten, iets wat niet altijd vanzelf gaat.