Rijschool Voskuil


Bij Rijschool Voskuil in Emmen draait alles om jouw succesvolle reis naar het behalen van je rijbewijs. Rijschool Voskuil staat voor enthousiasme, doorzettingsvermogen en motiverende rijlessen. Het is belangrijk dat de leerling zich gezien en gehoord voelt.

DMS PORTFOLIO RIJSCHOOL VOSKUIL 25 v2.6.24 Tekengebied 1 kopie

Logo en beeldmerk van Rijschool Voskuil


Wij mochten het logo en de huisstijl van Rijschool Voskuil ontwerpen. Bij het ontwerpen is direct rekening gehouden met de verschillende toepassingen op briefpapier, e-mailhandtekening, stempels en natuurlijk het lesbord. Ook bouwden wij een gloednieuwe one page website en schreven wij de teksten.

Vos als stuur

De vos staat symbool voor intelligentie en behendigheid, twee waarden die van pas komen tijdens autorijden. Daarnaast is het een mooie verwijzing naar de naam van het bedrijf, Rijschool Voskuil. Door dit te combineren met een stuur krijg je een uniek en passend beeldmerk. Daarnaast is er ook een variatie in de vorm van een rond logo. Deze kan worden toegepast op uitingen zoals werkkleding, waar het wellicht beter past om deze variant te gebruiken.

De nieuwe huisstijl


Kleurgebruik 

Het kleurenpalet van Rijschool Voskuil is zorgvuldig samengesteld in lijn met de merkstrategie. Het weerspiegelt de kernwaarden van Rijschool Voskuil. De primaire kleuren zijn de dominante kleuren die het vaakst zullen voorkomen in het ontwerp, terwijl de secundaire kleuren dienen als ondersteunende elementen in het design. De lichte tinten zijn bewust toegevoegd aan het palet voor toepassing op de website en/of communicatiemiddelen.

Oranje, antraciet, wit

Oranje staat voor vrolijkheid, warmte en vriendschap. Dit zijn kernwaarden die belangrijk zijn voor Rijschool Voskuil. Daarnaast is het een opvallende kleur die goed past bij de bedrijfsnaam en het beeldmerk van de vos. Een dier met dezelfde kleur.

Antraciet vormt een mooie middenweg tussen grijs en zwart. Deze kleur geeft een strak en georganiseerd gevoel, wat voor een rijschool positieve eigenschappen zijn. Daarnaast zorgt antraciet voor een mooi contrast met de andere kleuren.

Als accentkleur zorgt wit voor een duidelijk contrast tegenover de donkerdere kleuren. Het zorgt voor een goede balans in de ontwerpen. Daarnaast is één van de betekenissen van wit ‘waarheid’, wat aansluit op de kernwaarden van Rijschool Voskuil.

DMS PORTFOLIO RIJSCHOOL VOSKUIL 28.6.24 5

Verschillende uitwerkingen van de huisstijl


Het logo en de huisstijlelementen zijn direct toegepast op verschillende communicatiemiddelen. Hieronder ziet u een greep uit de middelen die we voor Rijschool Voskuil hebben vormgegeven.

RIJSCHOOL VOSKUIL MOCKUP WEB 3 28 v5.6.24

Een nieuwe website


We hebben een geheel nieuwe en responsive website gebouwd waar de bezoeker meer informatie kan vinden over Rijschool Voskuil. We hebben rekening gehouden met moderne technieken, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en een ontwerp op maat!

Iconen kernwaarden

Voor Rijschool Voskuil hebben we een aantal iconen ontwikkeld die de kernwaarden uitbeelden. Deze iconen zijn te gebruiken op de website, maar kunnen ook op andere uitingen worden toegepast zoals flyers.

DMS PORTFOLIO RIJSCHOOL VOSKUIL 25.6.24 Tekengebied 1 kopie 5

Rijles nemen?


Je kunt terecht op de website: www.rijschoolvoskuil.nl